Vítejte v restauraci, která má hvězdiček víc než restaurant Gillese Goujona Auberge du Vieux Puits. Zatímco francouzský podnik obdržel od hodnotitelů průvodce Michelin pouhé tři (a co na tom, že to je v této kategorii nejvíc), ta naše jich má asi tak dva tisíce. Nebo možná šest tisíc. To podle toho, jaké má kdo oči a jak je jasná večerní obloha. Vítejte v zálesácké restauraci Pod širákem.Letní gastronomický podnik by se také mohl jmenovat V remízku. Nebo U jedle. Všechny podobné názvy dnes letí, zvlášť na sídlištích a příměstských satelitech. Tohle je ale tip na skutečné vaření v přírodě se vším, co k tomu patří. Leckteré recepty se ukážou chuťově divočejší než příroda zmítaná letní bouřkou a vichřicí. Co by doma na stole neprošlo, to uvařením pod širým nebem automaticky získává punc originality a vůně jehličí omilostní i ten největší blaf. Divoce se nedá jíst dlouho, ale jeden víkend nebo týden se zvládnout dá.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se